10 вересня 2022 р. 13:57
ІзбірКом продовжує поширювати відеоісторії про культуру та унікальну самобутність одеського півдня.
На черзі історія від Суспільне Одеса про те, що надає стравам особливий незабутній аромат - спеції.
Коли йдеш поруч закладу, де готують бессарабські страви, ти одразу відчуваєш це, навіть не прочитавши вивіски чи меню. Тому що аромат специфічної бессарабської спеції — мерудії — розноситься по всій вулиці. За цими бессарабськими букетами ароматів команда «Їсторії» помандрувала в село Городнє, де усі мешканці від малого до великого займаються заготовленням локальних спецій.
Дивіться у попередніх серіях про традиційну культуру дунайських рибалок, про головну літню страву Південної Бесарабії - манджу, про секрети приготування справжнього курбану, стародавні секрети виготовлення овечої бринзи та трениці, а також сарми з Криничного.
Автор проєкту та ведучий: Володимир Полторак
25 квітня 2025 р.
Віртуальний музей Тягинь: збереження спадщини під час війни01 травня 2025 р.
Ми всі маємо бути воїнами, кожен на своєму місці: Вакарчук та "Океан Ельзи" в Одесі28 квітня 2025 р.
Розмовні швидкі побачення англійською: історія проєкту двох викладачок29 квітня 2025 р.
Інтент.Інсайт поцікавився станом ринку нерухомості під час війни28 квітня 2025 р.
Відомо, коли відбудеться другий бій Усика та Дюбуа24 квітня 2025 р.
Фортеця, яку приховували: як Тягинь нищила російські історичні наративи21 квітня 2025 р.
Таємна спільнота, християнський Курбан та поховання героя: "Світ на виворіт" пішов Одещиною30 квітня 2025 р.
Одеса перебуває в ментальній окупації: що відбувається з цінами на житло в регіоні30 квітня 2025 р.
На Одещині військовий командир перетворив солдатів на ремонтників29 квітня 2025 р.
В Доброславі похвалилися перевиконанням бюджетного плану на чверть